OVER JANN*

De jazz-zangeres Jann ( op z'n Nederlands uitgesproken ) studeerde vier jaar viool aan het Conservatorium in Den Haag, waarna ze nog eens zes jaar jazz-zang studeerde.

Tijdens haar studie werkte ze al in het theater: ze zong, acteerde en speelde viool in de voorstelling Scherzo van Mini en Maxi. Sinds 1998 maakt ze deel uit van de band van Herman van Veen, met wie ze over de hele wereld optreedt. In 1997 debuteerde ze op tv in 'Laat de Leeuw', waar ze uit vele kandidaten gekozen werd om in de rubriek 'de masterclass van' een spoedcursus jazz-zang van Gerry van der Kleij te ondergaan.

Ze viel op, want naar aanleiding van de uitzending werd ze gevraagd om de vrouwelijke hoofdrol (Megara) in de Nederlandse versie van de Disneyfilm Hercules te spreken en te zingen.En ze kreeg de aanbieding om haar eerste album op te nemen.

Jann's eerste album is geschoeid op haar liefde voor jazz, maar gaat een stap verder dan alleen maar jazz: ze haalde arrangeur Sebastiaan Koolhoven (o.a. Mathilde Santing, Total Touch) erbij, die een aantal stukken voor haar bewerkte.

Releasedatum was: 2 november 1998, Catalogusnummer: Brigadoon BIS 032

Momenteel is Jann op tournee met Herman van Veen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In april zal ze haar tweede album op gaan nemen.

 

Jann geboren 28 maart 1972, Sterrenbeeld Ram