Een nieuwe ster aan het Nederlandse firmament van de vocale jazz

(APELDOORNSE COURANT)


Jann* is mooi gezongen en liefdevol geproduceerd. In de twaalf steeds anders bezette stukken overheerst een delicate, sensitieve stemming

DE VOLKSKRANT


Jann is zonder meer een genot om naar te luisteren

MARGRIET


Jann is een Nederlandse jazz-vocaliste die la (Laura) Fygie zeer waarschijnlijk van de troon zal stoten. Jann heeft namelijk wél een waanzinnige stem...Jann zingt alsof ze eventjes de vuilnisbakken buiten zet. Geen nodeloze stembuigingen, geen poespas: Jann is echt. Dus niet langer dralen, je oude Fygie-spul naar de cd-lommer brengen en gewoon Jann kopen.

AVANTGARDE

 

Een begenadigd en talentvol zangeres....Zuiver, helder en sfeervol.... ...dat Jann talent heeft staat als een paal boven water.

(GAY KRANT)

 

In haar idee‘n over instrumentatie , repertoirekeus en interpretatie belooft Jann veel voor de toekomst.

(TWENTSE COURANT TUBANTIA)

 

...Talentvolle jazz-vocaliste. Arrangeur Sebastiaan Koolhoven voorzag haar subliele stem van even subtiele harmonie‘n, die net even anders zijn dan je gewend bent.

(HET PAROOL)

 

De muziek van deze nieuwe Nederlandse jazz-zangeres....is opmerkelijk volwassen en integer...Beloftevol.

(ROTTERDAMS DAGBLAD)

 

Een ideale plaat voor de late uurtjes..

(HAARLEMS DAGBLAD)

 

De Nederlandse pers over Jann*

Haar eerste cd kon wel eens het begin zijn van een mooie solocarrière. Twaalf fraai gearrangeerde nummers vormen een oase van rust waarin de stemtechnische perfectie paart aan pure warmte en de instrumentatie even subtiel als sober is.

(NOORD HOLLANDS DAGBLAD)


De bindende factoren tussen de uiteenlopende stukken muziek zijn Janns stem en interpretatieve kracht, en de smaakvolle soberheid waarmee ze wordt begeleid... Dit alles versterkt de verrassende zeggingskracht van dit mooie debuut.

Jann is een 'songstress' met een loepzuiver geluid, die lange noten prachtig strak houdt voor ze gaan vibreren en haar stem op een theatrale manier gebruikt....De subtiele, open arrangementen dirigeren alle aandacht naar haar voordracht.

(HAAGSE COURANT)

Subtiliteit kenmerkt de aanpak van Jann, die als co-producer geen noot te veel laat spelen of aan haar stembanden ontlokt.

ZWOLSE COURANT


Als de platenmaatschappij haar best doet en de media willen het een beetje oppakken, kan Jann in Nederland voor de jazz doen, wat Ilse Delange inmiddels voor de country heeft gedaan

(DE LIMBURGER)


De bindende factoren tussen de uiteenlopende stukken muziek zijn Janns stem en interpretatieve kracht, en de smaakvolle soberheid waarmee ze wordt begeleid... Dit alles versterkt de verrassende zeggingskracht van dit mooie debuut.

(HIFI VIDEO TEST)

 

Haar cd-debuut maakt indruk. Niet alleen door haar mooie lichtgevoileerde stem, haar perfecte technische beheersing en haar gevoelvolle frasering. Maar ook door het met uiterste zorg samengestelde liedjesprogramma en de hoogst subtiele manier waarop het is vormgegeven. Jann heeft gekozen voor een mooi afgewogen mix (...van repertoire) . Allemaal niet alleen gezongen' maar 'vertolkt' met opmerkelijk sterke dictie en elegant stemgebruik. En (niet onbelangrijk) prachtig ingetogen begeleid...Clichés worden vakkundig vermeden, Jann en haar mannen mikken puur op muzikale inhoud en expressie. Een aanwinst.

(GELDERS DAGBLAD)


Smaakvol, Sfeervol

DAGBLAD FLEVOLAND


Ondanks haar leeftijd heeft ze een mooie rijpe stem...

NOUVEAU


Een album om maar niet genoeg van te krijgen.

GAY NEWS